Közel 42 000 szavazat érkezett a Best of Sepsi kezdeményezés döntőseire

A 9 kategória győzteseit a jövő évben sorra kerülő gálán hirdetik ki

November 2-án, csütörtökön volt az utolsó nap, amikor szavazni lehetett az első alkalommal meghirdetett Best of Sepsi kezdeményezés döntőseire. A programot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata indította azzal a céllal, hogy felkeresse és díjazza a közösség mindennapi hőseit.A bestofsepsi.ro honlapon arra a 45 döntősre lehetett szavazni, akik a legtöbb jelölést kapták a 9 kategória mindegyikében. A kezdeményezés honlapján a döntősök mindegyikéről egy-egy bemutatkozó üzenet is olvasható, amelyet a szervezők a lakók által megfogalmazott leírások alapján szerkesztettek meg.

A három hétig tartó szavazás során összesen 41 859 szavazatot regisztráltak. A legtöbb voks az Aktivisták, önkéntesek, szociális munkások kategóriában érkezett, mintegy 6 315, ezt a Város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők kategória követi 5 245 szavazattal.

A 9 kategória győzteseit a Best of Sepsi gálán fogják kihirdetni, amelyet a kormány által előírt költségvetési megszorítások miatt a jövő év elejére halasztottak. Amennyiben a körülmények megfelelőképpen alakulnak, a gálára várhatóan 2024. február 10-én kerül sor.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata azért kezdeményezte a Best of Sepsi programot, hogy megtalálja és jutalmazza azokat a hétköznapi hősöket, akik kedvességükkel, szolgálatkészségükkel és tudásukkal segítik a helyi közösséget, szebbé, élhetőbbé és barátságosabbá teszik Sepsiszentgyörgyöt.Vissza